Majstorovic: BP ska till allsvenskan för att stanna

Uppdaterad
Publicerad

Igår kunde SVT Sport avslöja att den tidigare landslagsbacken Daniel Majstorovic är ny sportchef i Brommapojkarna. Efter att klubben ha åkt ur allsvenskan tre gånger på tio år ska de nu gå upp för att stanna.

– Prioritet är att bygga BP till en stabil allsvensk förening och utifrån det ta nästa steg, säger Majstorovic till SVT Sport.

För dryga månaden sedan var Daniel Majstorovic sportchef i det grekiska topplaget AEK Aten.

Nu har den tidigare landslagsförsvararen tagit samma roll i superettanklubben Brommapojkarna. Ett tvärt kast, speciellt med tanke på att det florerade uppgifter om intresse från de brittiska öarna.

Hade det inte varit bättre betalt om du hade stannat utomlands?

– Det handlar inte om ekonomi. För mig handlade det om att hitta ett projekt som jag kände att jag kan vara delaktig i att bygga upp någonting. Det här var det mest intressanta, säger Majstorovic.

”Ser fram emot att jobba med Olof”

Majstorovic är också sedan länge god vän med succétränaren Olof Mellberg, som även han har omgärdats av flyttrykten.

– Jag ser verkligen fram emot att jobba ihop med Olof. Utifrån min egen erfarenhet och Olofs erfarenhet så tror jag det blir en bra dynamik. Olof och Valle (Azrudin Valentic, assisterande tränare) har gjort det väldigt bra och byggt upp en stark grund att jobba utifrån, säger den nya sportchefen.

– Jag känner honom väl och vet vad han står för.

Brommapojkarna är med fyra omgångar kvar av serien tvåa i superettan och siktar på att gå upp i allsvenskan till nästa säsong.

Daniel Majstorovic

Född: 5 april 1977 (40 år)

Från: Spånga, Stockholm

Klubbar som spelare: Brommapojkarna, Fortuna Köln, Västerås SK, Malmö FF (SM-guld säsongen 2004), Twente, Basel, AEK Aten, Celtic, AIK

Landskamper för Sverige: 50 (2 mål)

Övrigt: Efter spelarkarriären arbetade han som spelaragent, fram till sommaren 2016 då han blev anställd som sportchef i AEK Aten. Lämnade Grekland i början av september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.