Målkavalkad när Leipzig vann – kort inhopp för Forsberg

Emil Forsberg fick göra comeback med ett inhopp.

Innan dess hade dock hans lagkamrater sänkt Köln.

Leipzig vann med 4-2.

Emil Forsberg var sjuk när det var dags för omstarten i Bundesliga, han missade mötena med Freiburg och Mainz. Däremot var landslagssvensken tillbaka i truppen mot Hertha Berlin. I dag fick han återigen starta på bänken.

Forsberg fick se Köln ta ledningen i matchen. Jhon Cordoba löste 1-0 till hemmalaget i den sjunde minuten.

Men Leipzig lyckades vända på tillställningen innan den första halvleken var över.

Två mål inom 18 minuter

Patrik Schick kvitterade till 1-1 i den 20:e minuten. Några minuter före halvtidsvilan gjorde Christopher Nkunku 2-1 till bortalaget.

I början av andra halvlek utökade bortalaget till 3-1. Målvakten Péter Gulácsi stod för en fin assist med en bra utspark som gav Timo Werner ett friläge och anfallaren placerade in bollen.

Leipzig vann till slut matchen med 4-2 och är på tredje plats i Bundesliga. Därmed innehar klubben i skrivande stund en plats till Champions League nästa år.

I den 85:e minuten fick Forsberg hoppa in för Leipzig. Han hann med ett gult kort och en fin framspelning, men Marcel Sabitzer missade.

KLIPP: Forsberg: ”Kommer att vara en skum känsla” (14 april, 2020)