Övertygande 3–0-seger för Malmö mot AIK

Uppdaterad
Publicerad

Malmö trivs mot AIK.

Och i dagens slutsålda stormöte förlängde MFF två långa sviter.

På hemmaplan vann regerande mästarlaget Malmö med 3–0 mot AIK. En underhållande, fartfylld och välspelad drabbning där tidigare långtidsskadade Ola Toivonen stod för ett succéinhopp.

För efter att Isaac Kiese Thelin gett MFF en drömstart med öppningsmål efter bara tre minuters spel, så skapade gästerna kvalificerade chanser för att kvittera. Närmast var Nabil Bahoui som prickade stolpen.

Men i slutet av första halvlek tvingades Malmö till ett byte, Erdal Rakip utgick och ersattes av Ola Toivonen i matchminut 42. Och eftersom det hade varit många spelavbrott så lade domaren till sju minuter. Och i den sista av dem utökade just Toivonen.

”Perfekt tid att dunka in 2–0”

På Martin Olssons inlägg vinklade han otagbart in 2–0 med vänstern. 35-åringens första allsvenska mål sedan elfte augusti 2020, han missade nästan hela förra säsongen på grund av en korsbandskada.

– Oj, var det så länge sedan. Otroligt skönt, det var lite oroligt när Erdal blev skadad, AIK tog då över lite grann. Det var perfekt tid att göra 2-0 innan paus, säger Ola Toivonen till SVT Sport.

Tretton raka utan förlust

I andra halvlek kontrollerade AIK största delen av spelet, men chanserna var långt ifrån lika vassa. Och i stället stängde Malmö matchen med drygt tio minuter kvar att spela. Djupledspassning från Anders Christiansen till Kiese Thelin som via ribban ordnade slutresultatet. Hemvändarens tredje mål på tre allsvenska matcher den här säsongen.

Seger och 3–0 till Malmö.

– Jättebra match av oss, vi visade var skåpet ska stå. Jätteskönt, säger Isaac Kiese Thelin till SVT Sport.

Vad är det ni gör bra?

– Jag tycker att vår intensitet är bra, speciellt i första halvlek. Vi vann hela tiden tillbaka bollen och pressade dem. Det vi inte gjorde så bra förra matchen, gjorde vi bra i dag.

Malmö har nu tretton raka allsvenska matcher utan förlust mot AIK, fem vinster och åtta oavgjorda. Dessutom har AIK fortfarande inte vunnit borta mot Malmö sedan 17 augusti 1996.

– Ingen bra match alls, vi fick en dålig start som vi också fick mot Häcken. Det blev uppförsbacke direkt, och vi måste lära oss hantera sådana situationer. En stor besvikelse, faktiskt, säger AIK:s Nabil Bahoui.

Allsvenskan

Malmö FF logo

Malmö FF

3 - 0

AIK logo

AIK

Eleda Stadion, Malmö
Publik: 20122
Domare: Mohammed Al-Hakim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.