Arnór Traustason gjorde Malmös andra mål. Foto: Bildbyrån

Malmö överlägsna i CL-kvalet

Malmö FF vann det första av två möten med FC Drita i kvalet till Champions League. Skåningarna var överlägsna och kunde spela på halvfart men ändå vinna matchen med 3–0.

Det var inför en publik på cirka åtta tusen åskådare som Malmö FF tog sig an FC Drita i Kosovo, i den första matchen i dubbelmötet i kvalet till Champions League.

Kosovo blev erkända av Uefa och Fifa 2016 men detta är första gången Drita testar sina vingar i ute i Europa. Men det kanske inte riktigt är läge att lämna boet än.

Malmö fick en riktig smakstart i den 13:e minuten kunde Carlos Strandberg helt omarkerad nicka in 1–0 till MFF.

Malmö dominerade

Malmö kunde fortsätta styra och ställa med Drita-spelarna, ett lugnt spel på egen planhalva gav öppningar för långbollar från mittfältet upp i motståndarnas straffområde och MFF hade flera gånger möjlighet att göra både 2–0 och 3–0 under de kommande tjugo minuterna. Närmast ett sådant mål var Sören Rieks med ett mäktigt distansskott i den 30:e minuten.

Trots att Malmö tycktes gå på halvfart och slarvade en hel del, behöll man spelet och med drygt tio minuter kvar av den första halvleken lurade man in Drita i ett kort passningsspel på mittplan, och följde upp med ett mönsteranfall där Markus Rosenberg kunde servera Arnór Traustason, som också var helt friställd, och 2–0 var ett faktum.

Den andra halvleken var jämnare, men om det berodde på ett bättre Drita eller ett passivt Malmö är svårt att avgöra, kanske en kombination av båda. Men Malmö fick med sig ytteligare ett mål, signerat Markus Rosenberg.