Anders Christiansen vädjar om ett rött kort för Union Berlin och blev bönhörd. Foto: TT

Kalldusch för Malmö FF – föll med en man mer

Malmö FF spelade hela den andra halvleken med en man mer men förlorade mot Union Berlin med 0-1. Målet kom efter en 25 minuter lång paus efter att bengaler skjutits in på planen och på läktaren.

– Det är surt och det gör väldigt ont just nu. Jag känner att vi förtjänade mer, samtidigt är det små marginaler i fotboll och vi behöver sätta dit de lägena som vi får och inte ge bort ett något för enkelt mål, säger Felix Beijmo till SVT Sport.

När MFF med en man mer tryckte på allt mer kom Union Berlin i en snabb omställning. Sheraldo Becker rusade som ett expresslok på högersidan och hittade en lucka i den bortre vänstra burgaveln för 1-0 – en kalldusch för MFF som vädrade ett ledningsmål.

Europa League

– Det var ett pissmål, säger Anders Christiansen till Viaplay.

Malmö FF har nu förlorat alla sina tre matcher i Europa League – där man kommit hälften av gruppspelet.

I början av andra halvlek höll Anders Christiansen på att dra nytta av det röda kort han ordnat för Union Berlin. Han fick bollen snett inåt bakåt och drog till hårt. Frederik Rönnow boxade dock bort bollen som gick för rakt på målvakten.

Friläge för Martin Olsson

Efter den 25 minuter långa pausen på grund av bengaler hade Martin Olsson ett friläge men Rönnow gick ut och skar av vinkeln.

I slutet av den första halvleken blev Union Berlins Andras Schäfer utvisad. Schäfer drällde med bollen vid mittplanen som sista spelare, klackade den av misstag bakåt, och påpassligt snodde Anders Christiansen åt sig bollen och satte fart.

Schäfer drog i tröjan och Christiansen föll i gräset. Domaren gav den ungerske landslagsspelaren ett rött kort direkt.