Danskarna avgjorde för Malmö mot Elfsborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett heroiskt kämpande Elfsborg med en man mindre i 60 minuter av matchen lyckades inte hota Malmö FF på bortaplan. Marcus Rosenberg och danska duon Anders Bleg Christiansen och Sören Rieks låg bakom 4-1 triumfen. – Första halvlek mindre bra, jag kände att jag hade skjutit in mig, det var länge sedan jag gjorde mål så det var härligt att den gick in, säger Anders Christiansen till C More om drömmålet.

I en protest mot polisen var det i princip tomt på ståplatsläktaren och nästan tyst på hela på stadion i Malmö under de första tio minuterna av det allsvenska mötet mellan Malmö FF och Elfsborg.

Det var supportrarnas sätt att visa sitt missnöje mot polisens flaggförbud, kroppsvisiteringar och reducering av antalet platser på ståplatsläktaren. Även Elfsborgssupportrarna valde att protestera och i princip hela bortasektionen var tyst under starten av matchen. Efter tio minuter vällde supportrarna in läktarna och sången kom igång.

Rosenberg fick sista ordet

Elfsborg som stod upp bra i första halvleken åkte på ett tungt avbräck när mittfältaren Simon Olsson i den 31:a minuten blev utvisad efter andra gula kortet. Efter det kom Malmö närmare ett ledningsmål. 1-0 kom i 41:a minuten målskytt Markus Rosenberg med en elegant volley i straffområdet.

– Vi gör en svag första halvlek och ska vara glada över 1-0 efter första halvlek, säger Markus Rosenberg till C More.

Malmö förmådde inte höja spelet inledningsvis i andra halvlek och i 57:e minuten kom kvitteringen genom Stefan Ishizaki. Det var hans sista spark i matchen eftersom han byttes ut mot Samuel Holmén direkt efter målet.

Ett danskt samarbete ordnade kort därefter 2-1 för Malmö, Anders Bleg Christiansen med ett läckert avslut framspelad av Sören Rieks.

– Fantastiskt mål, han har skjutit in sig, man har väntat lite på det – kanske på väg mot den han varit tidigare, säger SVT Sports expertkommentator Daniel Nannskog.

Rieks punkterade sedan matchen när han gjorde 3-1 i 88:e minuten. Rosenberg blev därefter tvåmålsskytt för andra matchen i rad i slutet när han fastställde slutresultatet 4-1.

Allsvenskan

Malmö FF logo

Malmö FF

4 - 1

IF Elfsborg logo

IF Elfsborg

Stadion, Malmö
Publik: 16139
Domare: Victor Wolf

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.