Malmö FF får böta för bland annat inkastade föremål och budskap av stötande karaktär. Foto: Bildbyrån

Malmö FF får böta för Europamatcher

Uppdaterad
Publicerad

Skandalscener utspelade sig på Stadion då Malmö FF i torsdags 0–1-förlorade hemma mot Union Berlin i Europa League.

Nu bötfälls Skåneklubben. Men inte för den matchen.

Europeiska fotbollsförbundet, Uefa, har utdömt böter på närmare 310 000 kronor för de två tidigare Europamatcherna, förlusterna hemma mot Braga respektive borta mot Union Saint-Gilloise. Bland förseelserna nämns av supportrar inkastade föremål och framförda budskap av stötande karaktär.

Incidenterna under mötet med Union Berlin, som avbröts i drygt 25 minuter efter att det tyska lagets supportrar kastat in fyrverkeripjäser på planen, utreds fortfarande av Uefa.

Skandalscener i Malmö (7 oktober)

Svordom mot brittiska kronan

Malmö är en av flera klubbar som under tisdagen fick besked om böter i samband med Uefa-matcher. AP rapporterar att Celtic bötfälls cirka 165 000 kronor för en ”anti-monarkistisk banderoll” i samband med en Champions League-match bara några dagar efter drottning Elizabeths död.

På banderollen som visades upp i matchen mot Shakhtar Donetsk den 14 september stod det en grov slogan riktad mot den brittiska kronan. Uefa beslutade att ”meddelandet inte var lämpligt för ett idrottsevenemang (provokativ banderoll)”.

SE ÄVEN: Malmö föll mot Braga i Europa League

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.