Foto: Bildbyrån

Rosenberg räddade Malmö mot FC Köpenhamn

Uppdaterad
Publicerad

FC Köpenhamn ledde Europa Leaguemötet med Malmö FF efter ett danskt självmål. Då dök Markus Rosenberg upp i straffområdet och räddade en poäng i det prestigefyllda slaget om Öresund.

– En match vi bestämmer över, där vi skapar alla chanser utom en, säger Rosenberg till SVT Sport.

FC Köpenhamn med två svenska landslagsmän i startelvan ledde i paus trots att man knappt skapat någonting framåt. Malmö FF:s danskar hade det till en början tyngre än Pierre Bengtsson och Karl-Johan Johnsson. Och för den sistnämnde var det lite speciellt.

– Det var första gången jag fick spela i Malmö, tidigare har jag bara suttit på bänken, säger Johnsson till SVT Sport.

Europa League

– Vi gör det bra under matchen, släpper inte till så många målchanser heller, vi får vara nöjda med en poäng.

Sören Rieks stämplades och linkade av i slutet av första halvlek. Domaren fick lägga till mer tid och klockan var inne på den femte tilläggsminuten när nästa smäll kom. Lasse Nielsen glidtacklade från nära håll in ett lågt inlägg i eget mål.

Det small på sina håll under det som över tid växt till ett riktigt rivalmöte. Sju gula kort delades ut av den tyske domaren. Innan matchen omhändertogs 15 tillresta danskar av Malmöpolisen. 

Markus Rosenberg klev fram

Anders Christiansen fick även han linka av i andra halvlek.

– Jag har haft det bättre än jag har det just nu, säger Christiansen till SVT Sport.

Då hade vinden hunnit vända för MFF:s del. Allsvenska backlinjer vet bättre än att lämna Markus Rosenberg ensam i straffområdet. FCK borde veta det.

Jo Inge Berget hann upp en förlupen boll innan den rann ut till inspark och skickade in ett perfekt inlägg. Mellan mittbackarna stod hemmalagets lagkapten och nickade in kvitteringen bakom Karl-Johan Johnsson i den 55:e matchminuten.

Malmö lyckades efter 1-1-målet skapa ett hyfsat tryck mot den svenske landslagsreserven men utan att vara riktigt nära igen.

– Vi hade behövt göra ett mål till, säger Rosenberg till SVT Sport.

Returen mot FCK i Köpenhamn den 12 december blir Markus Rosenbergs sista match på elitnivå. Han hoppas att gruppen lever då.

I kvällens andra match i grupp B spelade Dynamo Kiev och Lugano 0-0. Malmö har en poäng efter två matcher.

UEFA Europa League

Malmö FF logo

Malmö FF

1 - 1

FC Köpenhamn logo

FC Köpenhamn

Malmö Stadion, Malmö
Publik: 19884
Domare: Deniz Aytekin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet