Malmö FF och Dynamo Kiev möttes i en träningsmatch i vintras. Foto: Bildbyrån

Få koll på Malmös motståndare – historiskt dåligt Dynamo Kiev

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF kan skaffa sig en drömstart på gruppspelet i Europa League. Torsdagens motståndare Dynamo Kiev är i historiskt dålig form.

– Jag vill bara glömma det som har hänt i ligan nu eftersom vi har den andra turneringen framför oss nu, säger den pressade lagkaptenen Sigor Sidorchuk till klubbens hemsida.

En bortamatch i Kiev är inte en lätt uppgift för någon. Men Malmö FF:s möte med den ukrainska storklubben kommer lägligt. Dynamo är segerlösa i sina sex senaste tävlingsmatcher. Åtta poäng på de inledande sex omgångarna i den inhemska ligan är en rekordnotering. Aldrig i klubbens 92-åriga historia har man inlett spelet i den ukrainska ligan så dåligt.

Europa League

Man har heller inte lyckats vinna på Olimpiyskiy Stadium på sju matcher. Även det en historiskt dålig bottennotering. Aldrig har man gått så många hemmamatcher utan en seger.

Sparkade tränaren efter CL-missen

Storklubbens kräftgång inleddes med att man misslyckades att ta sig vidare från play off till Champions League. Det föranledde att den mångårige huvudtränaren Alexander Khatskevich fick lämna. Den gamle sovjetiske landslagsstjärnan Alexey Mikhaylichenko togs in som ersättare men har inte lyckats vända skeppet på den dryga månad han har stått vid rodret. Mot Malmö hoppas man nu att vinden ska vända.

– Vi har tittat på deras matcher och pekat ut deras svagheter. Vi mötte dem också på försäsongen. Man kan säga att Malmö är ett bra tränat lag som är fysiskt starka och använder sina styrkor på ett smart sätt, säger den pressade lagkaptenen Sigor Sidorchuk.

Möttes för 40 år sedan

Det är inte första gången Malmö FF och Dynamo Kiev möts i det här sammanhanget. När Malmö FF sensationellt nog tog sig till final i Europacupen 1979 hade man på hösten året innan slagit Dynamo Kiev i åttondelsfinal. Lagen möttes även så sent som i februari i en träningsmatch som slutade mållös.

Matchen spelas på Olimpiyskiy Stadium i Kiev med avspark 19.00.

UEFA Europa League

Dynamo Kyiv logo

Dynamo Kyiv

1 - 0

Malmö FF logo

Malmö FF

Olimpiyskyi, Kiev
Publik: 17159
Domare: Aleksandar Stavrev

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet