Visa alla (2)

Malmö FF sparkar Magnus Pehrsson

Publicerad

Efter den svaga säsongsinledningen väljer det regerande mästarlaget Malmö FF att sparka tränaren Magnus Pehrsson.

I går förlorade laget Skånederbyt i Trelleborg med 1-0 och nu går sportchefen Daniel Andersson in som tränare i första hand till det speluppehåll som kommer i samband med VM-slutspelet.

– Vi har hamnat i en tuff situation. Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som möjligt. Vi har tre matcher framför oss innan uppehållet där det gäller att få resultat. Den utmaningen börjar i Stockholm på onsdag, säger Daniel Andersson till MFF:s hemsida. Då möter Malmö serieledande Hammarby på Tele2.

Pehrsson fick bara 1,5 år i klubben

Samtidigt med att Andersson tar över MFF jobbar klubben med att ta fram en permanent ersättare till Pehrsson.

– Våra resultat hittills är en stor besvikelse. Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut. Nu är min uppgift att omprioritera resurser för att skapa bästa förutsättningar för Daniel Andersson, säger Niclas Carlnén, VD i Malmö FF.

Magnus Pehrsson kom till Malmö FF inför säsongen 2017 och ledde föreningen till det tjugonde SM-guldet. Malmö är bara tia i serien trots både en och i vissa fall två matcher fler spelade än vissa av de andra lagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer