Adi Nalics Malmö FF förlorade borta mot Wolfsburg. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Malmö FF tappade 1–0 till 1–2 mot Wolfsburg i Europa League

Malmö FF fick en drömstart på andra halvlek mot Wolfsburg.

Men glädjen blev kortvarig – och det blev en förlust med 1–2.

– Ett okej resultat, säger Adi Nalic.

Det blev svängigt värre när Malmö FF gick in i Europa League-slutspelet.

Efter en stabil första halvlek, där MFF bara släppte till en riktig målchans (ett ribbskott av Josip Brekalo efter att MFF tappat bollen enkelt på mittplanen), så fick laget en drömstart på den andra halvleken.

Europa League

– Det är en liten period där vi försöker se var vi står. När vi ser att det inte är något jättemotstånd så växer vi in i matchen, säger Malmös lagkapten Behrang Safari till Kanal 9.

”IKT” kvitterade

För redan efter en minut pekade den litauiske domaren Gediminas Mažeika efter en Wolfsburg-hands i straffområdet. Fram klev nyförvärvet Isaac Kiese Thelin och rullade säkert in 1–0.

Men glädjen blev kortvarig. Blott tre minuter senare tappade Eric Larsson bollen som studsade fram till Josip Brekalo. Han avancerade sedan in i straffområdet och sköt ett stenhårt vänsterskott i nättaket – otagbart för Johan Dahlin i Malmö FF:s mål.

Mål efter frispark

Det skulle bli ännu värre för MFF. För en knapp kvart senare fick Wolfsburg en frispark som slogs fram till Admir Mehmedi sju-åtta meter framför mål. Mehmedi nickade sedan via MFF-målskytten Isaac Kiese Thelin och in i mål.

Målet blev matchens sista, och MFF har därmed ett helt okej resultat med sig inför returen som spelas i Malmö om en vecka. Vinner MFF med 1–0 är de vidare till åttondelsfinal.

– Matchen lever i allra högsta grad, säger MFF:s mittfältare Adi Nalic till Kanal 9.

– Det är ett okej resultat. Vi släpper in två lite för enkla mål. Men vi har en match till som vi ska möta dem i. Jag tycker att vi alla spelar bra, vi sliter för varandra och jobbar hårt. Vi står upp bra mot dem och har några lägen, jag bland annat.

Mer negativt för MFF är dock att de drabbades av skador. Redan efter 22 minuter tvingades Arnor Traustason att byta, och en knapp kvart in i andra halvlek fick hans ersättare Sören Rieks kliva av på grund av skada.