Se straffsituationen och Simon Gustafsons sena kvittering mot MFF. Foto: Discovery+/Bildbyrån

Malmö FF tappade segern efter straffmål av Häcken i 93:e minuten

Malmö FF såg ut att gå mot en tung bortaseger mot Häcken.

Då fick Häcken straff som Simon Gustafson tryckte in till 2-2 och de senaste två årens mästare delade i stället på poängen.

– Personligen är jag ganska missnöjd med vår prestation och tycker vi kan bättre, säger Simon Gustafson till SVT Sport.

Med varsitt mål såg Sebastian Nanasi och Isaac Kiese Thelin länge ut att ge det regerande mästarlaget en seger på Hisingen i Göteborg.

Nanasi öppnade målskyttet redan i den åttonde minuten när han påpassligt höll sig framme och från nära håll slog in en retur efter Lasse Berg Johnsens skott i ribban.

Med tio minuter kvar av den första halvleken hade Häcken en riktigt vass dubbelchans att kvittera.

Johan Dahlin lyckades dock först själv avvärja Amor Layouni nick från nära håll och med hjälp av Pontus Jansson stoppades sedan Valgeir Fridrikssons skottförsök från att gå i mål.

Mål direkt i andra

De som i pausvilan bestämde sig för ett besök i kiosken hann sedan knappt sätta sig till rätta innan ytterliggare ett Malmö mål föll på Bravida Arena.

I en omställning hittade Erik Botheim fram till Isaac Kiese Thelin som med ett behärskat avslut satte bollen in till stolproten bakom Andreas Linde i Häcken-målet.

Med kvarten kvar att spela skapade Julius Lindberg rejäl nerv i matchen när han tryckte in en 1-2-reducering framspelad av Romeo Amane.

Olsson otursgubbe

Inbytte Martin Olsson blev sen stor olycksgubbe för Malmö när han stoppade en Häcken-nick varpå hemmalaget fick straff när klockan passerat 90 minuter.

Fram klev lagkapten Simon Gustafson som med en väl slagen straff slog Dahlin i MFF-målet och matchen slutade 2-2.

Dubbelt missnöje

Ett resultat som inget av lagen var nöjda med efteråt.

– Sista halvtimmen är vi bra i att vara framåtlutade, vi vågar passa bollen till varandra, men personligen är jag ganska missnöjd med vår prestation och tycker vi kan bättre, säger Simon Gustafson till SVT Sport.

– Vi har en 2-0-ledning som vi tappar, det är inte tillräckligt bra. Det är klart att vi är besvikna och sura, säger Sebastian Nanasi.

Ett resultat som innebär att tabelltvåan Djurgården nu bara är tre poäng bakom serieledande Malmö i tabellen.