Malmö vann första mötet – efter drömminuter

Fördel Malmö i Champions League-kvalet.

Första mötet med skotska Rangers slutade 2-1 till skåningarna – efter två mål inom loppet av två minuter.

För tio år sedan, på dagen, krossades Rangers Champions League-drömmar när just Malmö slog ut dem ur kvalet.

Nu har Skånelaget skaffat sig ett gynnsamt utgångsläge för att återupprepa bedriften då man nästa vecka reser till Glasgow med en 2-1-ledning.

Efter en mållös första halvlek, som saknade direkta målchanser, fick Steven Gerrard-ledda Rangers en mardrömstart på den andra. I den 47:e minuten lyfte Veljko Birmancevic in bollen till Sören Rieks i den bortre delen av straffområdet. Dansken tvekade inte och tryckte in ledningsmålet på volley. Det inför en kokande hemmapublik.

”Jävligt surt”

Knappt två minuter senare kom nästa smäll för gästerna. Den här gången var det 22-årige Birmancevic som var sist på bollen. Serben placerade in bollen vid det bortre hörnet bakom en chanslös Allan McGregor, som var med 2011.

Skottarna jagade reducering mot ett defensivt starkt Malmö, som såg ut att hålla nollan intakt. Men i slutsekunderna kom ett viktigt 1-2-mål för gästerna när Steven Davis reducerade.

Efter matchen var mittfältaren Oscar Lewicki besviken över det sena baklängesmålet.

– Bollen touchar på Erdal (Rakip) och går turligt in precis intill stolpen. Det är jävligt surt så klart när det är det sista som händer, säger 29-åringen i Malmö FF Play.

Returen, som ska avgöra vilka som tar sig vidare från den tredje Champions League-kvalrundan, spelas den 10 augusti. Därefter väntar playoff för vinnaren, där man ställs mot Olympiakos eller Ludogorets.