3-1 hemma mot Brommapojkarna innebär avancemang.

Nu kan svenska mästarna Malmö FF se fram emot kvartsfinal i Svenska cupen.

Allsvenska nykomlingen Brommapojkarna var på besök för möte med Malmö FF på Malmö IP.

BP behövde vinna för att knipa en biljett till kvartsfinal, men MFF la beslag på den utan att blinka.

Alexander Jeremejeff nickade in 1-0 efter dryga halvtimmen och Carlos Strandberg utökade i början av andra halvlek.

Bajram Ajeti satte reduceringen på frispark, men med ett vackert skott kunde Mattias Svanberg punktera matchen i minut 65.

IFK Göteborg vidare via ranking

Malmö avancerar alltså till kvartsfinal, liksom IFK Göteborg efter 2-2 borta mot Sirius.

Därmed tar sig ”Blåvitt” vidare via ranking. Laget spelade nämligen högre i seriesystemet 2017 än tvåan Öster.

Öster slog Varberg med 2-1 efter mål i 95:e minuten, men det räckte inte för avancemang.