Christiansen firar efter sitt frisparksmål – se alla mål från Malmö–Sivasspor i spelaren Foto: Bildbyrån

Malmö tog ett stort steg mot Europa League

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF har tagit ett stort kliv mot att nå Europa Leagues gruppspel. I dag besegrades turkiska Sivasspor med 3-1 i den första playoff-matchen.

– En fin första match, men det är fortfarande 90 minuter kvar. Vi är inte klara än, säger Anders Christiansen till SVT Sport.

Sång och applåder fyllde arenan efter slutsignalen efter den fina insatsen från Malmö som verkligen kommit igång.

– Jag tycker vi har en bra gameplan och vi utför den som vi ska rent taktiskt. Vi kan faktiskt göra ett eller två mål till också, säger Christiansen.

Europa League

”Fick belöning”

I mitten av den andra halvleken bet sig MFF fast efter en hörna och Niklas Moisander kunde trycka in slutresultatet 3-1.

I slutet av första halvlek hade Anders Christiansen gett Skånelaget ledningen med 2-1 med en perfekt slagen frispark. Han drog upp den det bortre högra krysset. Sivasspors målvakt Muammer Yildirim var på bollen men kunde inte hindra att den gick i mål.

– Vad är det man säger? Det var en fin träff. Ju mer man tränar desto mer får man i belöning. Det var skönt att se bollen gå i mål, säger Christiansen om sitt mål till SVT Sport.

Släppte in ett ”pissmål”

Malmö gjorde innan dess en bra första halvlek. Moustafa Zeidan gav MFF ledningen med 1-0 efter att snyggt ha tagit ner bollen och vänt om i en rörelse. Detta efter en öppnande passning från Veljko Birmancevic.

– Jag kommer ut lite och han slår in den. Det är ett fint mål med högern, säger Zeidan.

Men 12 minuter senare släppte MFF in 1-1 efter att Leke James fått stå omarkerad och visat spänst i samband med sitt nickimål.

Returen sker om en vecka i Sivas i centrala delen av Turkiet om en vecka.

– Det är en konst att ha fokus på nästa match och inte känna att det är klart, säger Christiansen.

UEFA Europa League

Malmö FF logo

Malmö FF

3 - 1

Sivasspor logo

Sivasspor

Eleda Stadion, Malmö
Publik: 12167
Domare: William Collum

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet