Oscar Lewicki spelade fram till kvitteringen. Foto: Bildbyrån

Malmö vidare i CL-kvalet

Nordiskt returmöte i Champions League-kvalet.

Då räckte det med oavgjort för Malmö mot Helsingfors.

Anders Christiansen och Veljko Birmancevic blev målskyttar i matchen som slutade 2-2.

Det första mötet i Malmö vann MFF med 2-1.

Och inför det nordiska returmötet i Champions League-kvalet mot HJK Helsingfors i dag hade man ett övertag.

Men  Malmö fick sig en mardrömsstart. Redan i den första minuten fick hemmalaget en hörna. Då mötte Miro Tenho bollen och satte en välplacerad nick förbi MFFs burväktare Johan Dahlin och upp i det vänstra krysset.

Men svaret från Skånelaget skulle komma efter tio minuter.

Oscar Lewicki hittade till Anders Christiansen som kyligt kvitterade.

Malmö utökade

Andra halvlek var inte lika händelserik som den första. Trots att båda lagen hade chanser till att ta ledningen. I den 68:e minuten fick HJK en het chans som Roopi Riski brände.

Istället var det Malmö och Veljko Birmancevic som tog emot bollen vid kanten av straffområdet. Han förvaltade chansen och utökade.

Om Malmö svarade snabbt för kvittering var HJK ännu snabbare.

För två minuter senare utjämnade Riku Riski när han avlossade ett hårt skott från nära håll som gick lågt i vänsterhörnet via stolpen och Johan Dahlin var chanslös.

I den 86:e minuten fick Christiansen ett fantastiskt läge att sätta 2-3 men brände även den chansen.

Och det svängde fort för rätt som det var fick hemmalaget en lika fin chans, men skottet blockerades. Det blev frustrerat och HJK pressade för vinst.

Men när domaren blåste av matchen stod det klart, 2-2 borta för Malmö, och totalt 4-3 efter två möten.

Svensklaget är därmed vidare och kommer att ställas mot skotska Rangers FC där landslagsbacken Filip Helander spelar.

Förlorar man mot Rangers får man istället spela playoff till Europa League, och skulle man förlora den matchen går man in i nya gruppspelet i nya Europa Conference League.