Foto: BILDBYRÅN

Målvakten avslutade på topp i sista ligamatchen

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl hade inte spelat en match på tre månader inför storkrossen i ligafinalen. Men i helgen var hon tillbaka och höll nollan när Wolfsburg säkrade seriesegern.

Hedvig Lindahl hade inte spelat en match sedan Algarve Cup i Portugal den 10:e mars när hon efter coronapausen kom tilllbaka till Volkswagen Arena för att spela klart sina sista matcher med klubben. Då blev det storkross när Wolfsburg vann med 5–0 mot Bayer Leverkusen. Det innebar att klubben gick förlustfria för säsongen i ligan.

– Jag tror vi tog någon typ av poängrekord, säger Hedvig Lindahl till SVT Sport och fortsätter:

– Jag håller inte koll på precis allt, utan försöker hålla koll på det som har att göra med mig direkt.

Något som direkt har att göra med henne är flytten från klubben. Spekulationerna har gått varma om var någonstans stjärnan är på väg. Något som Hedvig Lindahl inte kan avslöja ännu. Men de senaste ryktena om att hon är på väg till Real Madrid smickrar stjärnan.

– Att jag nämns i samband med klubben tycker jag bara är kul, att det överhuvudtaget viskas om damfotbollen numera tycker jag är roligt.

Hedvig Lindahl spelar sin sista match för Wolfsburg på lördag när ligavinnarna möter Essen i tyska cupen.

KLIPP: Hedvig Lindahl om coronakrisen (16 april 2020):

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.