Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Pontus Dahlbergs tavla. Foto: TV4 Play.

Målvaktstavla fullbordade IFK Göteborgs uttåg ur Svenska cupen

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården slog IFK Göteborg med 3-0 i stormötet i den Svenska cupen och gick vidare till kvartsfinal.

Det tredje målet var en rejäl målvaktstavla.

Djurgården slog till tre gånger om i slutet av matchen. Nyförvärvet från Bodö/Glimt Tobias Gulliksen, Djurgårdens dyraste nyförvärv någonsin, gjorde 1-0 i sin debut för Blåränderna.

Han vred in i banan och sköt bollen i det bortre högra hörnet.

– Jag tycker att vi har bra kontroll och gör en bra match. Det kändes att vi skulle göra mål och till slut kom dem. Det var skönt att göra mål för egen del och komma igång på en gång, säger Gulliksen till TV4 Play.

Avgjordes efter ett rött kort

Sedan åkte Blåvitts Adam Carlén på sitt andra gula kort och visades ut innan Dennis Hümmet, nyförvärv från Kalmar FF, gjorde 2-0, tråcklade in bollen från nära håll.

På tilläggstid slog Besard Sabovic en boll i djupet som Göteborgs målvakt Pontus Dahlberg skulle rensa bort. Han missade bollen helt och den fortsatte in i det öppna målet för 3-0. Dahlberg sprang tillbaka och sparkade uppgivet i stolpen när bollen gått i mål.

– Vi gjorde länge en jämn match och sedan var de vassare när matchen skulle avgöras. Vi saknar de sista bitarna och får jobba vidare med dem, säger Göteborgs tränare Jens Askou.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Lucas Bergvalls läckra solomål från Svenska cupen förra veckan. Foto: TV4 Play

Svenska cupen herrar

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

3 - 0

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 16684
Domare: Joakim Östling

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.