Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Panamas spelare jublar efter segern mot USA. Foto: TT Nyhetsbyrån

Målvaktstavla och drömmål när Panama slog ut USA i Gold Cup

Uppdaterad
Publicerad

Mötet mellan USA och Panama i Gold Cup-semifinalen innehöll det mesta.

Efter en målvaktstavla och drömmål tog sig till sist Panama vidare till final efter straffar.

Se tavlan, drömmålet och avgörande straffarna i spelaren ovan.

De flesta hade nog räknat med ytterligare en Gold Cup-final mellan USA och Mexiko. Länderna har ställts mot varandra i de två senaste upplagorna 2019 och 2021.

I år satte dock Panama skrällartat stopp för amerikanerna. Semifinalen länderna emellan innehöll precis allting. Nollan spräcktes inte förrän i den första förlängningskvarten när USA:s backlinje försökte sig på en misslyckad offsidefälla.

Målvaktstavla och drömmål

Panama-anfallaren Ivan Anderson blev plötsligt fri och lyfte bollen över benet på den utrusande Arsenal-målvakten Matt Turner som missade bollen och Anderson kunde sätta bollen i öppet mål.

Glädjen blev dock kortvarig. Bara sex minuter senare stod Jesus Ferreira för ett drömmål. Bollen lyftes in i straffområdet och nickades ner av Jordan Morris och Ferreira klippte till direkt på volley. 1–1 och matchen gick till straffar.

Där drog Panama det längsta strået efter att bland andra den nyss nämnde Jesus Ferreira missade USA:s första. 5–4 till Panama efter straffar och landet ställs nu mot Mexiko i final på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.