Kevin De Bruyne gav Manchester City ledningen. Foto: TT

Manchester City vann första kvartsfinalen efter sent ledningsmål

Manchester City vann den första kvartfinalen i Champions League mot Dortmund med 2-1.

Ett sent mål av hemmalagets Phil Foden gav City segern.

Manchester City har nu en liten fördel inför returmötet den 14:e april.

Manchester City tog ledningen i den 19:e minuten. Ett slarvigt uppspel från Dortmund ledde till en kontring för hemmalaget. Efter ett fint passningsspel kunde Kevin De Bruyne sätta dit 1-0.

Efter en dryg halvtimme fick Manchester City en straff, som senare visade sig vara felaktig då VAR dömde bort den.

Dortmund trodde senare att de hade kvitterat när Jude Bellingham sköt bollen i mål. Men även det dömdes bort av VAR efter en foul på City-målvakten Ederson.

Kvittering och ledningsmål

Den andra halvleken var jämn väldigt länge men Dortmund skulle till slut få dit ett mål.

I den 84:e minuten kunde Marco Reus kvittera för bortalaget, efter en fin passning från norrmanen Erling Haaland. Ett viktigt bortamål för Dortmund.

Men det var inte matchens sista mål.

Det kom nämligen i den 90:e matchminuten då Phil Foden satte dit ledningsmålet för hemmalaget.

City har nu en liten fördel inför returmötet den 14:e april.

ARKIV: Bayern München gör 2-0 mot Lazio (17 mars)