Man City-spelarna Angelino, kaptenen David Silva och Oleksandr Zinchenko vid en presskonferens i Hongkong i dag. Foto: TT.

Man City oförstående till kinesisk kritik

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City anklagas för respektlöshet på sitt träningsläger i Kina av den statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

– Jag förstår inte hur någon kan säga så, svarar managern Pep Guardiola på kritiken.

Flera höjde på ögonbrynen häromdagen när den kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina publicerade en opinionsartikel på sin engelskspråkiga hemsida med anklagelser mot Manchester City. Premier League-klubben kommer bara till Kina av kommersiella skäl och har agerat respektlöst med fansen, hette det bland annat i artikeln från nyhetsbyrån, vars nyhetsarbete kontrolleras av den kinesiska staten.

Pep Guardiola svarade på kritiken på en presskonferens i Hongkong.

– Jag håller inte med och jag måste också säga att det är helt påhittat. För att kunna skriva något sådant måste de veta vad som händer i vår klubb, sa Guardiola och lade till:

– Kanske någon journalist är lite upprörd och jag vet inte varför. Men det är långt ifrån sanningen.

Lämnat en bitter eftersmak

Anklagelserna mot Premier League-mästaren har lämnat en bitter eftersmak från Manchester Citys turné, som var tänkt att skapa bra PR för klubben. Laget kom fram två dagar försenat efter problem med sitt flygplan och fick spela två matcher på fyra dagar innan det flög vidare till Hongkong för vidare färd mot Japan.

Guardiola konstaterade att förseningarna ställt till det för laget, bland annat för att det blivit kortare tid till återhämtning från jetlag.

Engelske landslagspelaren Raheem Sterling var också oförstående till kritiken.

– Det tog lite längre än vi räknat med att komma till Kina och det var mycket vi skulle hinna med. Och några har oss har haft svårt att sova. men det var en fantastisk upplevelse i Kina. Alla tyckte om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.