Zlatan Ibrahimovic nickar in 1-0 mot Bologna. Foto: Bildbyrån.

”Man ska inte räkna ut Milan”

Uppdaterad
Publicerad

En fulltränad Zlatan Ibrahimovic i kanonform skulle kunna slåss om ligatiteln. Det tror SVT:s korrespondent Jennifer Wegerup.

– På papperet kanske Juventus och några klubbar till är ett steg före Milan. Samtidigt går laget så bra och Zlatan ser otroligt stark ut.

Efter Zlatans två mål mot Bologna, två som skulle ha varit fyra om han varit 20 år yngre enligt honom själv, var den italienska pressen översvallande. Man kallar den snart 39-årige svensken ”otrolig”.

– Det betyder väldigt mycket, inte bara för Milan, utan för hela Serie A att Zlatan har stannat, säger Jennifer Wegerup. För trots sin ålder så är han en av ligans största stjärnor fortfarande.

Högt betyg för Kulusevski

Även den andra stjärnsvensken, Dejan Kulusevski, fick mycket uppmärksamhet för sitt mål redan efter 13 minuter i sin debutmatch för Juventus.

– Man talar om honom som ett av de absolut största löftena inför framtiden och att han har en sån otrolig spelintelligens.

Det görs en del jämförelser mellan den unge Dejan Kulusevski och Zlatan Ibrahimovic. Men än så länge är gammal äldst.

– Det var mycket fokusering på Kulusevski efter hans match. Men än så länge är Zlatan ohotad kung på tronen och har sin unika position, säger Jennifer Wegerup.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.