Zlatan tillbaka på planen. Foto: Bildbyrån

Efter korsbandsskadan – Zlatan har gjort comeback

Sju månaders väntan är över.

Zlatan Ibrahimovic har gjort comeback efter sin korsbandsskada.

– Jag är tacksam att jag kan spela fotboll igen, säger Ibrahimovic efter Manchester Uniteds 4-1-seger mot Newcastle.

Till stort jubel byttes han in i 77:e minuten – och han hann skapa oreda. Bland annat med en volleyträff strax före full tid som hade kunnat bli ett drömmål direkt i comebacken.

– Det känns speciellt. Det är ny dag men samma kvalité. Jag är inte orolig, jag vet vad jag gör. Det är mitt huvud som spelar och mitt knä som får följa med, säger Ibrahimovic i Viasats sändning.

Försvarsmiss av Nilsson Lindelöf

När Zlatan byttes in var ställningen 4-1 – ett resultat som stod sig matchen ut.

Tidigare i matchen hade United och Victor Nilsson Lindelöf åkt på en mardrömsstart när gästernas Dwight Gayle gjort 1-0 för Newcastle efter knappa kvarten sedan den svenske backen halkat och tappat sin markering i straffområdet. Det var 23-åringens första ligamatch från start i United.

Pogba målskytt i comeback

United repade sig och hade vänt matchen före paus genom två nickmål av Anthony Martial och Chris Smalling.

I andra utökade sedan Paul Pogba, som också gjorde comeback, innan Romelu Lukaku gjorde matchens sista mål till 4-1.