La Liga-chefen Javier Tebas kritiserar Manchester City och PSG. Foto: TT

Manchester City slår tillbaka mot La Liga-chefen

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City hotar med att ta rättsliga åtgärder mot La Liga-chefen Javier Tebas. Detta efter att han anklagat klubben för att ha fifflat med bokföringen angående lånespelare.

La Liga-chefen Javier Tebas kritiserade Manchester City och Paris St-Germain i veckan om att de spenderat för mycket pengar under transferfönstret. Han menade då att klubbarna inte kan ha följt FIFAs Financial Fair Play-systemet och att pengarna de spenderat kommit från något annat än fotbollen.

Tebas ska även ha kritiserat Manchester City för att ha fifflat med bokföringen då City lånat ut spelare till Girona. En spansk klubb som Citys ägare köpte 44,3 % andelar av förra månaden.

– Vi håller ett extra öga på Gironas bokföring. De har fem spelare från Manchester City på lån för en specifik summa, som vi inte tror är riktiga pengar om man ser till spelarna löner, säger Tebas enligt Dailymail.

Slår tillbaka

Nu slår Manchester Citys ägare tillbaka och hotar med att ta rättsliga åtgärder mot Tebas.

– Tebas uttalande är dåligt informerat och i vissa delar helt påhittat, ska Manchester City ha sagt enligt BBC.

– Manchester City och the City Football Group söker rätt juridiska rådgivare och kommer att agera i enlighet med deras råd, säger the City Football Group, som äger den engelska klubben, enligt BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.