Manchester City segerparad efter Premier League-titeln. Foto: Bildbyrån

Manchester City kan ha brutit mot finansiella regler

Uppdaterad
Publicerad

Europeiska fotbollsförbundet Uefa misstänker att Manchester City brutit mot de finansiella reglerna – och utreder därför den engelska mästarklubben. Men det gillar inte Man City, som nu lämnat in en slags överklagan till idrottens skiljedomstol Cas i hopp om att få utredningen stoppad.

Cas skriver i ett pressmeddelande att man nu kommer att kräva in skriftligt material från båda parterna och att ärendet därefter ska utredas. Vidare skriver Cas att det inte finns någon tidsfrist i fallet och att några ytterligare kommentarer inte kommer att ges.

Om Uefas utredning visar att Manchester City brutit mot de finansiella reglerna, de så kallade Financial Fair Play-reglerna, riskerar laget att uteslutas ur Champions League – och överklagan till Cas kan ses som ett sätt att förhala Uefas dom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.