Foto: Bildbyrån

Manchester City ny serieledare – sätter press på Liverpool

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City slog Everton på bortaplan och plockade tre nya poäng. Något som innebär att de tar över serieledningen från Liverpool.

– I slutet av säsongen vill vi ha en titel, säger Gabriel Jesus till BBC.

Liverpool spelade 1-1 mot West Ham i måndags, något som bäddade för att Manchester City skulle kunna ta över serieledningen.

I matchen mot Everton såg det länge ut att bli mållöst i första halvlek, men till slut satte Laporte 1-0 till City.

Sedan såg det ut som att det inte skulle bli fler mål i matchen, men på den sju minuter långa stopptiden lyckades Gabriel Jesus punktera matchen helt.

Matchen slutade 0-2 och tre nya poäng för City innebär att de tar över serieledningen i Premier League. Både City och Liverpool har nu 62 poäng, men Manchester City har bättre målskillnad.

Liverpool har däremot en match mindre spelad.

– Det är fantastiskt, inte bara för att jag gjorde mål, även för att vi spelade väldigt bra. Vi kom hit för att vinna matchen och jobbade hårt, säger Gabriel Jesus till BBC och fortsätter:

– Vi vet att det är tufft när lag kommer hit. De har många fantastiska spelare och en fantastisk tränare. Alla vann matchen. Vi vill spela bra i varje match och i slutet av säsongen vill vi ha en titel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.