Foto: TT Nyhetsbyrån

Manchester City självsäkert inför returen: ”Väldigt goda chanser”

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 16.00 idag spelar Göteborg FC sitt returmöte i Champions Leagues sextondelsfinaler. Man åker till England med ett 2-1-underläge mot Manchester City och det är ett självsäkert hemmalag som man möter.

– Om vi håller oss till planen så har vi väldigt goda chanser att gå till åttondelsfinal, säger backen Alex Greenwood till County Times.

I det första mötet, för en vecka sedan, tog Göteborg ledningen väldigt tidigt i matchen. Men Manchester City lyckades vända och vann med 2-1.

– Det var lite av en väckarklocka för oss, men sådant händer. Det är fotboll och hur vi reagerade på det var perfekt. Vi kontrollerade matchen från det målet framåt och jag tvivlade inte på att vi skulle vinna matchen, säger Greenwood.

Tränaren Gareth Taylor tror att underlaget och hemmaplansfördelen kommer att bli avgörande idag.

– Vi måste respektera Göteborg. De är vältränade och energiska och satte oss under press på deras underlag – på en plan som de är vana att spela på. Hemmaplansfördelen kommer att bli viktig. Vi måste bygga på att vi känner till vår egen miljö, säger han i klubbens matchprogram.

Förra säsongen åkte Manchester City ut mot Atletico Madrid i åttondelsfinal. Sedan dess har man bland annat värvat de färska Champions League-mästarna Alex Greenwood och Lucy Bronze från Lyon.

KLIPP: Så var första mötet mellan Göteborg och Manchester City

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.