Vincent Kompany och David Silva. Foto: TT Nyhetsbyrån

Manchester City-trio blir staty utanför arenan

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City planerar att avtäcka statyer av Vincent Kompany och David Silva utanför hemmaarenan innan Premier League-matchen mot Arsenal den 28 augusti.

”Vincent och David behöver inga statyer för att fastslå deras prestationer i Manchester City under det senaste årtiondet. De är redan sedda som ikoner i deras generation”, säger Citys ordförande Khaldoon Al Mubarak.

”Men vad dessa konstverk ger oss, och generationer framöver, är möjligheten att bli påminda, och njuta av, de magiska ögonblick som båda skapat.”

Dessutom ska Sergio Agüero, som lämnade klubben för Barcelona efter förra säsongen, förevigas med en staty under 2022.

Mittfältsgeneralen Silva spelar i nuläget för Real Sociedad i La Liga. Kompany är huvudtränare för belgiska topplaget Anderlecht.

Både Silva och Kompany var med och bärgade fyra ligatitlar med Manchester City. Agüero vann fem under sin tid i klubben.

MER PREMIER LEAGUE: Lukaku målskytt i Chelseas seger (22 aug)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.