Manchester City vann ligacupen över Aston Villa Foto: Bildbyrån

Manchester City vann ligacupen

För sjunde gången i klubbens historia är Manchester City ligacupmästare i engelsk fotboll. I finalen mot Aston Villa, på nationalarenan Wembley i London, levde Pep Guardiolas manskap upp till favoritskapet och vann med 2–1.

Manchester City hade en betryggande tvåmålsledning redan efter 30 minuter, detta efter att den argentinske anfallaren Sergio Agüero och det spanska nyförvärvet Rodri gjort varsitt mål i den första halvleken.

Aston Villa reducerade genom Mbwana Samatta och pressade på för en kvittering i matchens slutskede – men lyckades aldrig utjämna.

KLIPP: Gyllene minuter när City vände mot Real (27 februari 2020)