Raheem Sterling frälste City i den 90:e minuten. Foto: Bildbyrån

Manchester City vann trots dubbla straffmål och rött kort

Manchester City fick två straffmål emot sig och ett rött kort på Nicolas Otamendi. Trots det lyckades man vinna borta mot Schalke 04 med 3-2 efter två sena mål.

Manchester City fick en drömstart borta mot Schalke 04.

I den 18:e minuten snodde David Silva påpassligt bollen i Schalkes straffområde sedan målvakten Ralf Fährmann stått för en alldeles för svag passning till en lagkamrat. Silva serverade sedan Sergio Agüero som enkelt kunde skjuta bollen förbi Fährmann.

Det var det tionde målet på de sju senaste matcherna för den formstarke argentinaren.

Dubbla straffar för Schalke

Därefter trädde domaren och VAR in i matchen. Efter en dryg halvtimes spel avlossade Daniel Caligiuri ett skott som tog på Nicolas Otamendis arm. Domaren pekade först på hörna, men sedan situationen videogranskats i nästan tre minuter dömdes istället straff.

Nabil Bentaleb var sedan säkerheten själv och ordnade 1-1.

Innan halvtiden var slut hade domaren pekat på straffpunkten för Schalke igen. Sedan Fernandinho rivit ned Salif Sané hittade Bentaleb återigen nätmaskorna från elva meter.

Vände med tio man

Men olyckan var inte slut där för Manchester City.

Otamendi, som något hårt fått gult kort för handsen vid första straffsituationen, kapade med 20 minuter kvar Guido Burgstaller. Domaren valde då att hiva upp det andra gula kortet och visa ut argentinaren.

Men trots en man mindre lyckas City vinna matchen. I den 85:e minuten smekte Leroy Sané in en frispark fram till 2-2, och i den 90:e minuten fullbordade Raheem Sterling vändningen.

– En väldigt tuff match. Vi gjorde det svårt för oss själva stundtals men vi höll ihop, även med tio man, säger matchvinnaren Sterling enligt BBC.