Foto: Bildbyrån

Manchester City vinner Premier League efter osannolik rysare

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City vinner Premier League för fjärde gången på fem år – efter en osannolik rysare.

Laget vände ett 0-2-underläge mot Aston Villa till 3-2 på sex minuter i slutet av matchen och höll därmed Liverpool bakom sig i tabellen.

– Vi är stolta över oss själva i dag, säger matchhjälten Ilkay Gündogan.

Upplösningen av Premier League blev en riktig nagelbitare.

Manchester City, som hade allt i egna händer, åkte på en rejäl kalldusch mot gästande Aston Villa.

Först gjorde Matty Cash 1-0 i slutet av första halvleken – sedan gjorde Philippe Coutinho 2-0 med 20 minuter kvar av matchen.

Jagande Liverpool hade samtidigt 1-1 hemma mot Wolverhampton och var där och då bara ett enda mål från att passera City i tabelltoppen.

Otrolig vändning

Men några otroliga minuter skulle vända allt för Manchester City – och för svenska Aston Villa-lånet Robin Olsen som gjorde ligadebut för sitt nya lag.

Landslagsmålvakten släppte in tre mål på sex minuter och när Ilkay Gündogan gjorde 3-2 i den 81:e var hemmapubliken – och laget – i fullständig extas.

Gündogan, som hoppade in strax före vändningen, var även den som gjorde Citys viktiga första mål i matchen bara minuter tidigare.

– Det är sådana här dagar man kommer minnas tillbaka till. Otroligt att få vinna på det här sättet, säger tvåmålsskytten till Sky Sports.

”Besvikna”

Att Liverpool gjorde både 2-1 och 3-1 mot Wolverhampton blev i slutändan betydelselöst i titelkampen. Laget slutade på 92 poäng, poängen bakom City.

– Vi är besvikna. Vi har varit i den här situationen förut och det känns tufft. Vi hittade en väg till att ta tre poäng i dag, men tyvärr räckte det inte, säger Liverpools lagkapten Jordan Henderson.

För City var ligatiteln den andra raka och de fjärde på de senaste fem åren.

Premier League

Manchester City logo

Manchester City

3 - 2

Aston Villa logo

Aston Villa

Etihad Stadium, Manchester
Publik: 53395
Domare: Michael Oliver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.