Inhoppande Fellaini ledde United till seger

Marouane Fellaini tvingades rycka in när Paul Pogba utgick skadad.

Belgaren tog snabbt på sig hjälterollen och gjorde både mål och assist när hans Manchester United hemmaslog Basel 3-0.

Matchen var bara 19 minuter gammal när Paul Pogba gick till marken med en skada i baksida lår.

Uniteds superstjärna tvingades lämna matchen och hemmafansen hann bli oroliga.

Men kvarten senare nickade hans ersättare, Marouane Fellaini, in 1-0 för engelsmännen på ett väl avvägt inlägg från Ashley Young.

Lindelöf höll nollan

I inledningen av andra halvlek var det dags för Daley Blind att måtta ett perfekt inlägg mot bortre stolpen. Där nådde en ståtlig Romelu Lukaku högst och nickade in 2-0-målet.

Fellaini letade sig in i poängprotokollet igen när han stormade fram längs vänsterkanten och snett inåt bakåt hittade en helt fri Marcus Rashford som kunde stöta in 3-0-målet.

Mourinho var minst sagt nöjd med Fellainis inhopp.

– Han är en spelare med speciella kvaliteter. Han är en av mina viktigaste spelare, även om han inte startar varje vecka, säger Mourinho på presskonferensen.

Victor Lindelöf spelade hela matchen tillsammans med Chris Smalling och gav ett tryggt intryck.

Medan svensken hoppas på speltid mot Everton på söndag blir det ingen sådan för Pogba.

– Ingen Paul på söndag. Jag har inte pratat med läkarstaben men vi har en bred trupp så jag gråter inte, säger Mourinho.