Chelseas show i stormötet – körde över United

Tungviktsmöte redan i tredje omgången av Super League.

Då körde bortalaget Chelsea över Manchester United.

Siffrorna skrevs till 6-1 – bland annat efter mål på två dunderbjudningar och en vacker soloräd.

Magdalena Eriksson fanns med från start i Chelseas storseger mot Manchester United och dödläget i matchen bröts efter blott två minuter. Fran Kirby visade prov på effektivitet när Manchester United-försvararna slarvade och serverade henne till 1-0. Ett mål som var Kirbys 50:e i Super League-karriären.

I 24:e minuten tog det fart igen. På riktigt.

Women's Super League

Danskan Pernille Harder bjöd på en läcker soloräd från halvplan då hon sprang förbi tre försvarare för att sedan lobba bollen över målvakten och in i mål.

Några minuter före halvtid var det dags för en ny försvarsbjudning. Hemmalagets Aoife Mannion spelade upp på mittfältaren Katie Zelem som stod för ett svagt tillbakaspel och Chelsea kunde snappa upp bollen, som Samantha Kerr slutligen petade in i mål.

I den andra halvleken reducerade United, men de blåklädda var inte färdiga. Kerr gjorde sitt andra för dagen i 51:a minuten och lagkamraten Drew Spence hoppade in och satte 5-1, innan Jessie Fleming fullbordade slutresultatet till 6-1.

Jonna Andersson byttes in i 58:e och Zecira Musovic satt på bänken i överkörningen, som innebar Chelseas andra seger på tre matcher.

Manchester United ställs mot Birmingham i nästa omgång, samtidigt som Chelsea tar sig an Brighton.