Manchester-klubbarna donerar pengar till katastroffond

Uppdaterad
Publicerad

Premier League-klubbarna Manchester City och Manchester United skänker gemensamt elva miljoner kronor till en katastroffond. Det går till att stödja offren för måndagens attentat i staden.

– Det är rätt att vi presenterar ett gemensamt svar på den här tragedin, säger Manchester Uniteds direktör Ed Woodward enligt BBC.

I måndags omkom 22 människor och 64 skadades i samband med självmordsbombningen utanför Ariana Grandes konsert i Manchester Arena. I dag beslutade stadens stora klubbar Manchester City och Manchester United för att stödja katastroffonden ”We Love Manchester Emergency Fund”, som upprättades efter attacken, med elva miljoner kronor för att hjälpa offren.

– Vi har alla blivit ödmjuka av den styrka och solidaritet som Manchesterborna visat efter attacken. Vi hoppas att donationen från våra klubbar kan lindra lite av de berördas utmaningar framöver. Vi vill att vårt agerande ska fungera som en symbol till världen för den obrytbara styrkan och andan i Manchester, säger Citys ordförande Khaldoon Al Mubarak.

I skrivande stund har drygt 34 miljoner kronor skänkts till fonden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.