Ibrahimovic med en patenterad klack. Foto: TT Nyhetsbyrån

Zlatan klackpassade United vidare

Manchester United är vidare till kvartsfinal i Europa League. I åttondelsreturen mot Rostov stod Zlatan Ibrahimovic för en klackpassning fram till matchens enda mål.

Manchester United hade med sig 1-1 från bortamötet i ett kylslaget Ryssland. På Old Trafford tog man tag i taktpinnen direkt. Zlatan Ibrahimovic hade en halvfarlig chans efter 15 minuter, men kom ur vinkel för att få iväg ett riktigt bra avslut.

20 minuter senare stod den svenske anfallaren för halvlekens bästa chans, då han sköt bollen klockrent i stolpen, hans andra ramträff i första halvlek.

Europa League

United ville ha straff

Kort därefter ropades det på straff i United-lägret. Henrikh Mkhitaryan knuffades då i ryggen av Rostovs målvakt Nikita Medvedev innan denne tog bollen. Domaren valde dock att fria.

Rostov å sin sida var absolut inte ofarliga, men saknade den riktiga skärpan och kom aldrig fram till någon solklar målchans under de första 45 minuterna, som avverkades utan mål.

Serdar Azmoun stod sedan för Rostovs dittills bästa chans tidigt i andra när hans skott räddades till hörna av Sergio Romero i United-målet. Men inte många matcher spelas utan att Zlatan Ibrahimovic har en framträdande roll, och den här matchen var inget undantag.

Zlatan fyra matcher från Stockholm

I den 70:e minuten klacktouchade Zlatan ett inlägg vidare i straffområdet till Juan Mata som satte 1-0 från nära håll. Matas mål blev matchens enda, och United är vidare till kvartsfinal i Europa League efter 2-1 sammanlagt.

José Mourinho berömde Zlatan i Kanal 5 efter matchen.

– Han gjorde en bra match, men stolparna var emot honom. Men drömmen om en final i Stockholm lever fortfarande.

Europa League-finalen spelas på Friends Arena den 24 maj.

Fakta: Lagen till kvartsfinal

Följande lag går till kvartsfinal i Europa League: Celta Vigo, Besiktas, Genk, Anderlecht, Manchester United, Schalke 04, Ajax, Lyon.