Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se kritiserade Manchester United-tränarens svar efter segern i FA-cupen: ”Då vinner jag titlar någon annanstans” Foto: Hannah Mckay / BILDBYRÅN

Manchester United vinner FA-cupen mot Manchester City

Uppdaterad
Publicerad

Erik ten Hags Manchester United vann FA-cupen.

Trots att tränaren har ryktats få sparken av klubben.

– Om de inte vill ha mig går jag någon annanstans och vinner titlar, säger han på presskonferensen.

En halvtimme in i FA-cupfinalen stod Josko Gvardiol för en rejäl bjudning när han serverade Alejandro Garnacho till ett öppet mål.

Och bara nio minuter senare hade Manchester United gått upp i en 2-0-ledning när Kobbie Mainoo placerade in bollen.

City jagade stadsrivalen och tryckte ner Manchester United, men de stod emot.

Till minut 87, där Jeremy Doku ryckte förbi sin back och tryckte in reduceringen. Men Manchester United kunde säkra FA-cuptiteln och har nu säkrat Europaspel nästa säsong.

– Det betyder så mycket. Det har varit en tuff säsong och det här var det enda vi hade att se fram emot. Förra året var jag på läktaren, säger Mainoo till BBC.

Svarar på uppgifterna

Enligt The Guardians uppgifter kommer tränaren Erik ten Hag att få sparken av klubben, oavsett vad resultatet i finalen skulle blivit.

– Två titlar på två säsonger och tre finaler, det är inte så dåligt. Om de inte vill ha mig går jag någon annanstans och vinner titlar. Det är det jag brukar göra, säger han på presskonferensen efter matchen.

The Emirates FA Cup

Manchester City logo

Manchester City

1 - 2

Manchester United logo

Manchester United

Wembley Stadium, London
Publik: 84814
Domare: Andy Madley

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.