Diego Maradona är taggad inför sitt nya jobb som tränare i Mexiko. Foto: TT.

Maradona i Mexiko: ”Varit sjuk i 14 år”

Uppdaterad
Publicerad

Den skandalomsusade legendaren Diego Maradona, 57, har dykt upp i Mexiko och presenterats som tränare för div 2- klubben Dorados de Sinaloa.

– Jag är inte här för semester utan för att arbeta och ge mitt hjärta, säger Maradona, enligt AP.

Han erkände att han haft ett hårt liv de senaste 14 åren.

– Jag har varit sjuk i 14 år. Nu vill jag sova om nätterna. Tidigare sov jag inte och visste inte vad en kudde var, säger Maradona som nu ”bara” har ett mindre problem med sin ex-fru.

Maradona, som får stor uppmärksamhet vart han än dyker upp, kommenterade sin roll som offentlig person.

Hög lön i div 2-klubben

– Vi blir alla granskade och tror att vi sitter inne på sanningen men hur många personer är här och har gjort ännu värre saker än vi som hamnar i tidningarna? frågar sig Maradona.

Trots att Maradona tränar en div 2-klubb blir han Mexikos näst högst betalda tränare med en månadslön på 1,363 miljoner kronor, trots ganska skrala meriter som tränare.

– De säger att jag inte har vunnit några titlar men jag för upp lag till högre serier, säger argentinaren och pekar på att han förde upp Al Fujairah till högstaserien i Förenade Arabemiraten.

– Sätt inte dit nollor när ni pratar om min karriär som tränare, understryker Maradona.

Maradona fick dock lämna Al Fujairah i april efter att klubben missat att nå en av de två första platserna som gav automatisk uppflyttning. Klubben gick senare upp efter att ha vunnit ett playoff – utan Maradona vid rodret.

Sinaloa i nordvästra Mexiko är ökänt för sin koppling till droger. Sinaloa-kartellen räknas som den största i landet, enligt norska Dagbladet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.