Marcelo Fernández tar över Djurgården Foto: Bildbyrån

Marcelo Fernández tar över Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenska Djurgården har gjort klart med Marcelo Fernández Figueroa som ny huvudtränare.

Fernández Figueroa kommer närmast från Brommapojkarna där han var i sex säsonger.

Djurgårdens nye huvudtränare har skrivit på ett kontrakt på två och ett halvt år, meddelar Stockholmsklubben på sin webbsida.

Marcelo Fernández Figueroa tränade även Djurgården 2013 då laget höll till i elitettan.

”Det ska bli jätteroligt att komma tillbaka till Djurgården som tränare för damerna. Där ligger ju Dif och hela damfotbollen betydligt längre fram än när jag var här senast”, säger han till klubbens webbsida och fortsätter:

”Ser man det rent resultatmässigt hoppas jag att vi blir ett lag som inte har kniven mot strupen (i damallsvenskan, reds anm) varje år när man kommer in i oktober/november. Vi bör ta ett första steg att hamna högre upp”.

Det var i fredags som Djurgården meddelade att man sparkade sin dåvarande huvudtränare Magnus Pålsson och hans assistent August Fors. Det efter att klubben gått tungt resultatmässigt under den senaste tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.