Marcus Antonsson inför avgörandet: ”Bara att åka dit och vinna”

Uppdaterad
Publicerad

Med ett mål och en assist räddade Marcus Antonsson Malmö i Europa League. Skåningarna hämtade upp 0-2 till 2-2 och inför den sista gruppspelsmatchen mot Besiktas är förutsättningarna glasklara. Tre poäng och Malmö är vidare till sextondelsfinal.

– Det är enkla förutsättningar. Det är bara att åka dit och vinna, säger Marcus Antonsson till SVT Sport.

Han blev blev inbytt i den 54:e minuten för Malmö i Europa League-mötet med Genk. 13 minuter senare hade Marcus Antonsson stått för ett mål och en assist och Malmö var ifatt.

– Det kändes bra. Ett mål och en assist får man se som okej. Jag känner mig i fin form, synd bara att vi inte kunde vinna, säger Marcus Antonsson till SVT Sport.

Europa League

Vid underläge 0-2 såg en Malmö-poäng fjärran ut. Men två vassa uppspel slutade med att först Oscar Lewicki dundrade in 1-2 – sedan sköt just Antonsson stenhårt 2-2 inför vilt firande hemmafans.

Hawaiifotboll

– Det var tufft att hamna i 2-0-underläge. Efter det, att vi kommer tillbaka, är väldigt starkt. Vi hade ju bud på ett tredje också.  Därefter var det lite Hawaiifotboll, ler Antonsson.

Inför Malmös sista gruppspelsmatch, borta mot tunga Besiktas, har skåningarna allt i egna händer.

– Det är enkla förutsättningar. Det är bara att åka dit och vinna. Vi vet vad vi kan när vi får till det, avslutar Antonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet