Marcus Berg mot Real Madrid i VM-final

Uppdaterad
Publicerad

Real Madrid – och framförallt Gareth Bale – hade inga problem att slå ut japanska Kashima Antlers i semifinalen av klubblags-VM. Storstjärnan Bale gjorde själv alla tre målen i det som blev en 3-1-seger för ”maranängerna”. I finalen möter Real Madrid Marcus Bergs Al Ain.

Vänsterbacken Marcelo, men framförallt walesaren Gareth Bale grundlade den 3-1-seger som tog Real Madrid vidare till final i klubblags-VM, som spelas i Förenade Arabemiraten.

Bale gjorde alla tre målen för Real Madrid och vid två av målen spelades han fram av den offensive vänsterbacken Marcelo.

Marängerna, som vunnit Champions League tre år i rad, får möta Marcus Bergs Al Ain i finalen på lördag. Al Ain slog sensationellt ut River Plate i semifinalen.

– Om Real går dit så är de ju storfavoriter så klart, men vi får en extra dags vila. Förhoppningsvis kan vi dra nytta av den och göra bra ifrån oss i finalen, sa Berg till SVT Sport efter sin match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.