Danielson: ”Hamnade nästan i lite chocktillstånd”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Danielson trodde inte att han skulle få spela. Då gjorde mittbacken mål när Sverige höll nollan i landslagsdebuten mot Malta.

– Det är det största jag har upplevt i min karriär. Att göra debut i A-landslaget när vi vinner med 4-0 och jag gör ett av målet, det hade jag inte ens kunnat drömma om när jag vaknade i morse, säger han.

Danielson sprang mot den första ytan på en inåtskruvad hörna från Pierre Bengtsson. Det första av målen i 4-0-segern mot Malta.

– Jag kommer helt ren och kan bara stöta in bollen. Det var rysningar i hela kroppen, säger han.

EM-kval fotboll

Djurgårdens lagkapten kallades in till EM-kvaltruppen först efter att Pontus Jansson fått lämna återbud. Han trodde inte själv att han var påtänkt för en startelva.

– Jag fick veta det i går efter träningen och hamnade nästan i lite chocktillstånd då. Det var bara att försöka hålla nerverna i styr och fokusera på vad jag kan göra. Jag vet att jag har spelat bra den här säsongen så det var bara att komma in och göra samma sak.

Var inställd på att träna

Victor Nilsson Lindelöf har visserligen dragits med känningar i ryggen. Men varit tillbaka i full träning. Det är inte otänkbart att Janne Andersson inte ville riskera att spela sin mittbackstjärna i onödan innan tisdagens match mot Spanien.

– Min tanke var att vara så bra som möjligt på träningarna och sen får man se, men trodde inte att jag skulle få spela. Eftersom Vigge var med på hela träningen igår.

Det var inte aktuellt för debutanten att byta tröja med någon av motståndarena efter matchen.

– Tröjan jag gjorde mål i, den håller jag hårt i kan jag säga.

Hyllades av lagkramterna: ”Perfekt debut”

Han beskrevs, föga otippat, i positiva ordalag av mittbackskollegan Andreas Granqvist.

– Han gör en jättebra match. Han är lugn och trygg i spelet, otroligt skicklig i spelet med boll, stressar inte upp sig, säger lagkaptenen varpå mittfältsmotorn Albin Ekdal summerar:

– Han gör en jättebra match. Stabil på alla plan, defensivt bra, bidrog offensivt och gjorde det förlösande målet så en perfekt debut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet