Målvaktskris i Gif Sundsvall Foto: Bildbyrån

Mardrömsdebuten – skadade sig efter två minuter: ”Jag hade så ont”

Sundsvalls målvaktskris fortsätter.

Under måndagskvällens match mot Elfsborg klev Giffarnas Andreas Anderssson ut skadad.

Då fick Gustav Molin göra allsvensk debut – men i samband med Elfsborgs ledningsmål skadade sig den 19-årige talangen.

Gif Sundsvall bröt nyligen med den inlånade målvakten Oscar Linnér. Under måndagen gästade Sundvall Elfsborg och målvaktskrisen skulle fortsätta.

Drygt 25 minuter in i kvällens match skadade sig Andreas Andersson i en situation där han räddade bortalaget från ett tidigt underläge. Kort därefter tvingades Andersson bryta när han blev utrullad på bår och ersattes då av 19-årige Gustav Molin, som fick göra sin allsvenska debut för Gif Sundsvall.

– Det känns bra, det är otroligt kul att få göra allsvensk debut. Det är något inte alla får uppleva och en dröm jag haft sedan jag var liten. Otur bara att man gör illa sig direkt och får lida resten av matchen, säger han till SVT Sport.

”Jag hade så ont”

Två minuter in i debuten kom baklängesmålet – och inte nog med det. Sundsvalls försvarare Anton Eriksson krockade med 19-åringen som blev liggande.

– Oftast när man släpper in ett mål har man en chans att rädda. Men vid ledningsmålet kunde jag inte göra något då jag var helt ute ur spelet. Jag kunde inte ta mig upp igen då jag hade så ont. Det kändes hopplöst, det är aldrig kul att släppa in mål. Men jag kände att det bara var att ta nya tag och jobba bort lårkakan, säger han.

Fanns det någon tanke på att du skulle bytas ut?

– Jag kände bara att det är vad det är. Vi har ingen annan målvakt liksom, det var bara att köra och göra det bästa av situationen. Jäkligt olyckligt. I andra halvleken hade jag jävligt ont, det tog emot ganska rejält.

Trots tre insläppta mål och noll poäng med till Sundsvall blickar Molin framåt.

– Jag har gått ifrån den här matchen som en bättre fotbollsspelare. Jag kommer ställa in mig på att vara redo att spela, det är inget att snacka om. Vi får se vad som händer men jag är redo.

Elfsborg vann matchen med 3-1 efter två sena mål från inhopparna Alexander Bernhardsson och Jacob Ondrejka.