• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klippet för att höra Hanna Marklund om Sveriges EM-kvalchanser. Foto: Bildbyrån

Marklund om Sveriges chanser: ”Man förväntar sig att Sverige ska ta sig till mästerskap – så är det inte”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige fick en tuff grupp i EM-kvalet.

Men i playoff tror SVT:s Hanna Marklund att det finns goda chanser till avancemang.

– Gör Sverige en vettig prestation så vet man att man oftast vinner, säger hon.

För att direktkvalificera sig till EM behöver Sverige komma före Frankrike eller England i gruppen – något som ser svårt ut på förhand.

Men det nya systemet innebär att Sverige kan gå vidare som trea eller fyra i gruppen via ett playoffspel mot vinnaren i en sämre rankad grupp. SVT-experten Hanna Marklund menar att det är den troliga vägen för Sverige att nå mästerskapet.

Damlandslaget i fotboll

– Det är skönt att man vet att man har den chansen. Och i playoffen vet Sverige att om man gör en vettig prestation så vet man att man att man oftast vinner. Men mot Frankrike och England krävs fullträffar.

– Förväntningarna på Sverige är så extremt höga man bara förväntar sig att de ska ta sig till mästerskap och så är det inte, det är sådana klasslag nu i Europa.

Hur ser du på Sveriges chanser?

– Spanien är extremt svårslagna, sen är det kanske Frankrike och England som är där under. Sverige har chanser att slå båda lagen, men då behöver man göra riktigt bra prestationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet