Mason Greenwood. Foto: TT Nyhetsbyrån

Mason Greenwood åtalas för våldtäktsförsök

Uppdaterad
Publicerad

Manchester Uniteds Mason Greenwood, som har varit under polisutredning för misstänkt våldtäkt och misshandel av sin ex-flickvän, åtalas nu för våldtäktsförsök. Det rapporterar flera brittiska medier.

Det var i slutet av januari i år som ex-flickvännen vittnade om att ha blivit utsatt för olika former av övergrepp av fotbollsspelaren Mason Greenwood, forward i Manchester United.  

Hon publicerade bilder och videoklipp i sociala medier som bland annat föreställde en sprucken läpp och blåmärken på olika delar av kroppen. 

21-årige Greenwood stängdes av från spel i klubben och anhölls senare, men släpptes mot borgen.

Nu står det klart att han åtalas för våldtäktsförsök, misshandel och för att haft ett ”kontrollerande beteende”. Det meddelar den brittiska åklagarmyndigheten i nordvästra England med ansvar för målet.

Enligt uttalandet från åklagarmyndigheten är samtliga tre åtalspunkter relaterade till samma målsägande.

På måndag nästa vecka (17 oktober) ska Greenwood framträda i rätten. Han har valt att inte uttala sig offentligt om det som har hänt.

Tidigare i dag kom nyheten att Mason Greenwood hade gripits igen, då han enligt uppgifter hade kontaktat ex-flickvännen vilket bryter mot borgenvillkoren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.