Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hannah Wilkinson firar Foto: Bildbyrån

Hannah Wilkinson hyllar svenska klubbarna efter premiärsegern

Uppdaterad
Publicerad

Nya Zeeland slog Norge i VM-premiären efter mål från Hannah Wilkinson.

Efter matchen hyllar 31-åringen sina tidigare svenska klubbar Vittsjö och Djurgården.

– De har gjort mig till den spelare jag är idag, säger hon till SVT Sport.

Nya Zeeland kunde med hjälp av ett massivt hemmastöd avväpna de norska stjärnorna och lyckades vinna VM-premiären med 1–0. Matchhjälte blev Hannah Wilkinson vars ledningsmål i den 48:e minuten stod sig matchen ut.

– Jag är så peppad. Jag är så stolt över vårt lag och vårt land som stöttade oss idag med en helt utsåld arena. Det var en fantastisk insats av laget. Vi visste att målen skulle komma då vi hade så många chanser, säger Wilkinson till SVT Sport och berättar om målet:

– Vilket mål. Jag var på rätt plats efter ett fantastiskt inlägg av Jackie Hand och jag lyckades sätta den så jag är väldigt glad att jag lyckades göra det för vårt lag i kväll.

Vad betyder det för er och fotbollen i ert land?

– Det betyder allt. Det är så speciellt att se så många komma och kolla på fotboll i Nya Zeeland. Det är det viktigaste vi vill genom den här turneringen – att öka intresset för sporten och jag hoppas att vi har gjort det ikväll.

Har du någon hälsning till dina tidigare lagkamrater i Vittsjö och Djurgården?

– Jag vill tacka de klubbarna för jag hade inte varit den fotbollsspelare jag är i dag utan dem. Tack för att ni värvade mig och gav mig chansen att spela i en av de största ligorna i världen. Det har gjort mig till den spelare jag är idag så tack så mycket, avslutar Wilkinson.

KLIPP: Lagkaptenens enorma glädje efter historiska vinsten:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.