Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Matilda Vinberg berättar om drömflytten till Tottenham: ”Det känns fortfarande overkligt” Foto: Tottenham/Bildbyrån

Matilda Vinberg klar för Tottenham – nobbar flera andra storklubbar

Uppdaterad
Publicerad

Matilda Vinberg, 20, lämnar Hammarby för engelska storklubben Tottenham.

SVT Sport erfar att hon blir en av de bäst betalda i klubben.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, att det sker nu känns fortfarande overkligt, säger landslagsmittfältaren till SVT Sport.

2023 är året Matilda Vinberg nog aldrig kommer glömma. I april kom startdebuten i landslaget. I juni blev hon cupmästare och i november blev Vinberg svensk mästare med Hammarby.

Nu kommer nästa milstolpe i karriären. Matilda Vinberg lämnar Hammarby som bosman för engelska Tottenham Hotspur.

– Det ska bli otroligt spännande att komma till ett nytt land, att flytta hemifrån och i princip komma till en helt ny miljö, säger hon.

Hyllas av svenska tränaren

Sedan i somras är svenske Robert Vilahamn tränare i Tottenham och det kan ha avgjort varför valet föll på just den engelska storklubben.

– Jag fick en väldigt bra känsla vid mitt första möte med Robert. Att få möjligheten att ha en svensk tränare tror jag är en väldigt bra fördel och framförallt en trygghet, säger Vinberg.

– Jag är väldigt nöjd att vi lyckats knyta till oss en av Sveriges absolut största talanger och en framtida landslagsstjärna, säger Robert Vilahamn.

Nobbat storklubbar

Den 20-åriga landslagsspelaren får ett ekonomiskt lyft i och med flytten till norra London. Enligt SVT:s källor kommer Vinberg bli bland de bäst betalda i klubben med ett kontrakt på två och ett halvt år, fram till juni 2025.

Agenten Megan Brakes vill inte kommentera summan, men säger att hon är nöjd med kontraktet.

– Det är ett enormt ekonomiskt lyft för Matilda, det är ett sjukt bra kontrakt, säger hon.

Samtidigt kan SVT avslöja att Vinberg nobbat storklubbar som Chelsea och Manchester United.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.