Mats Solheim lämnar Hammarby Foto: Bildbyrån.

Mats Solheim lämnar Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby slåss om SM-guldet i dag i en slutstrid som inte varit lika jämn sedan 1968. Men dagens viktiga match blir också Mats Solheims sista för guldkandidaten. 31-åringen flyttar hem till Norge på grund av familjen, enligt uppgifter till Expressen.

Hammarby är piskade att vinna mot Häcken idag när den allsvenska guldrysaren ska avgöras. Samtidigt måste andra resultat gå Bajens väg för att SM-guldet ska kunna säkras.

Men idag kom nämligen nyheten att det är något annat klubben kommer att kunna säkra. Enligt Expressen gör 31-åringen sin sista match i klubben. Det stundar flytt till Norge på grund av familjen.

Farväl efter 118 matcher

Hammarby har tidigare varit tydliga med att klubben vill förlänga Solheims kontrakt. Men det blir nu alltså inget av det. Norrmannen kom till klubben 2015 och har sedan dess hunnit med 117 bataljer. I årets seriespel har Solheim producerat två mål och ett målpass.

Återstår att se om den 118:e matchen blir en drömfarväl eller en sorglig sorti. Avspark 13.00 Hammarby-Häcken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.