Mittfältaren byter klubb efter att ha kommit från Malmö FF för fyra år sedan. Foto: Bildbyrån

Mattias Svanberg till Wolfsburg

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske landslagsmittfältaren Mattias Svanberg är klar för Wolfsburg. Med det blir han den tionde dyraste affären en svensk fotbollsspelare går för någonsin.

– I samtalen med klubben kände jag direkt hur mycket de ville ha mig, säger Mattias Svanberg till klubbens hemsida.

Mattias Svanberg har tillbringat de senaste fyra åren i Bologna och har ryktats till flera olika klubbar ute i Europa, bland annat Marseille och Southampton.

Men i dag lördag blev det klart att han nästa säsong kommer att spela i Tyskland.

Den MFF-fostrade spelaren värvas av den tyska klubben Wolfsburg. 23-åringen genomförde en lyckad läkarundersökning under gårdagen och har skrivit på ett femårskontrakt.

”Löpvillig och tekniskt begåvad spelare”

– Trots sin unga ålder är Mattias otroligt erfaren och har kommit väldigt långt i sin utveckling. Han är löpvillig och tekniskt begåvad spelare. Vi är väldigt lyckliga att vi lyckats locka en spelare av hans kaliber och potential, säger Wolfsburgs sportchef Marcel Schäfer till klubbens hemsida.

– I samtalen med klubben kände jag direkt hur mycket de ville ha mig. Det var väldigt viktigt för mig. Jag har de bästa förutsättningarna för att utvecklas som spelare här, och jag tror att jag kan hjälpa laget att bli framgångsrika. Jag kommer att ge allt för att vi ska vinna matcher, så att vi kan prestera så bra som möjligt i Bundesliga och även spela i Europa igen, säger Mattias Svanberg själv om övergången.

Tionde dyrast någonsin

Övergångssumman för Svanberg landar på drygt 100 miljoner kronor – vilket är den tionde dyraste övergången för en svensk fotbollsspelare genom tiderna. Den dyraste affären är när Zlatan Ibrahimovic gick från Inter till Barcelona för cirka 475 miljoner kronor 2009.

Bundesliga-klubben spelade förra säsongen i Champions League och kom sist i sin grupp med Lille, Salzburg och Sevilla. Förra säsongen kom laget på en tolfte plats i tabellen, vilket inte ger något Europaspel till hösten.

Svanberg hade ett år kvar på kontraktet med den italienska klubben.

DOKUMENT: Zlatan en sagolik resa från Malmö till Milano

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.