Lionel Messi tangerade Pelés målrekord. Foto: Bildbyrån.

Pelé gratulerar Messi efter delat rekord

Lionel Messi kvitterade mot Valencia i kväll. Det målet gör 33-åringen historisk. Därmed har Messi tangerat Pelés rekord. Efteråt gratulerade Pelé sin jämlike.

”Precis som du vet jag hur det är att älska att ha samma tröja varje dag.Precis som du vet jag att det inte finns något bättre än att befinna sig på den plats där vikänner oss hemma. Grattis till ditt historiska rekord, Lionel”, skriver Pelé på sina sociala medier.

Den 80-årige trefaldige brasilianske världsmästaren lyfter fram Messis enastående karriär:

”Men framför allt grattis till din fantastiska karriär i Barcelona.Berättelser som vår om att älska samma klubb så länge kommer tyvärratt bli allt mer sällsynta inom fotbollen.”

Lionel Messi gjorde 1-1-målet när Barcelona spelade 2-2 mot Valencia i kväll. Hans mål var speciellt.

Det var Messis 643:e mål för en och samma klubb: Barcelona. Det är en tangering av Pelés notering från tiden i Santos då han tryckte in 643 mål.

Missade straff

Barcelona fick straff på tilläggstid i första halvlek. Messi sköt, men missade. Bollen hamnade hos Jordi Alba som på nytt skickade in den i boxen. Där kom Messi rätt med huvudet och nickade in 1-1.

Ronald Araújo gav Barcelona ledningen med 2-1 i inledning av andra halvlek, men Maxi Gomez kvitterade till 2-2 en kvart senare.

Spelat in 21 poäng

Barcelona fick nöja sig med en pinne. Laget har 21 poäng efter 14 matcher.

Tabellettan Atlético Madrid vann med 3–1 på hemmaplan mot Elche. Luis Suarez gjorde två mål för Atlético Madrid som har spelat in 29 poäng efter tolv matcher.

KLIPP: Alexander Isak gjorde mål för Real Sociedad