Messis ånger efter VM: ”Är inte glad över det som hände”

Uppdaterad
Publicerad

Lionel Messi  har gett sin första intervju efter VM-guldet med sitt Argentina för sex veckor sedan. Han ångrar ilskan efter straffdramat mot Nederländerna där han skrek åt Wout Weghorst.

– Jag är inte glad över det som hände, säger Messi till radiokanalen Urbana Play.

Kvartsfinalen mot Nederländerna, som Argentina vann med 6-5 efter straffar, har gått till VM-historien som en av de allra bästa och dramatiska. Det var en match fylld av känslor både på planen och långt efteråt.

Messi skrek åt Wout Weghorst efteråt: ”Vad glor du på, dumskalle? Gå härifrån!” skrek Messi under en intervju där reportern försökte lugna ner Messi, som visade en helt ny sida. Den normalt så tystlåtne Messi brusade upp och visade attityd. 

”Man har inte tid att tänka”

– Det var såklart inte bra gjort. Jag är inte glad över det som hände. Man är så uppskruvad och spänd i de lägena. Allt sker så snabbt. Man har inte tid att tänka, utan man bara reagerar, säger Messi i sin första intervju till Urbana Play sedan mästerskapet.

– Det var inget som var planerat, utan det bara hände. Det är inte det intrycket jag vill ge, men det är sådant som bara händer, förklarar Messi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.